Laptop aanbiedingen met een i5 processor

Wil je een nieuwe laptop kopen dan zal je stil moeten staan bij de processor. Dit is namelijk een super belangrijk onderdeel van het apparaat. Een van de beste processors is de i5. In dit artikel leggen we er iets meer over uit.

Mocht je een laptop aanbieding i5 hebben zien staan maar weet je niet wat het is dan is het tijd om hier verandering in te brengen. De Core i5, ontwikkeld en geproduceerd door Intel, is een computerprocessor die beschikbaar is als  dual-core of quad-core.

i5 processor zowel in laptop als desktop te vinden

Hij kan worden gebruikt in zowel desktop- als laptopcomputers, en is een van de drie soorten processoren in de “i”-serie (ook wel de Intel Core familie van processoren genoemd). De Core i5-processor is beschikbaar in meerdere snelheden, variërend van 1,90 GHz tot 3,80 GHz, en het beschikt over 3 MB, 4 MB of 6 MB cache. Hij maakt gebruik van de LGA 1150- of LGA 1155-aansluiting op een moederbord. Core i5-processoren worden meestal gevonden als quad-core, met vier kernen. Echter zijn er ook een aantal high-end Core i5-processoren die zes kernen hebben.

Core i5 processoren van Intel

Core i5-processoren zijn vaak te vinden in desktopcomputers voor het meeste dagelijkse gebruik. Sommige laptops zijn ook voorzien van Core i5-processoren, om betere prestaties te leveren voor zwaardere gebruiksbehoeften. Denk hier bijvoorbeeld aan gamers. Bij de lagere snelheden is het gebruik van de batterij vrij kort en kan je tot vijf uur lang doen met een batterij. Bij hogere snelheden is het batterijverbruik een stuk hoger en is hij na 3 uur leeg.

Comments are closed.