Hoeveel zijn je gouden munten waard? 

Stel je nu eens voor; iemand in je familie komt te overlijden en je moet ervoor zorgen dat alle wordt afgehandeld. Misschien ben je niet de enigste erfgenaam en moet je samen met een ander familielid de erfenis verdelen. Natuurlijk is de eerste prioriteit om de begrafenis of crematie te regelen. 

Daarna is het zaak om het huis leeg te gaan halen en alles af te handelen met alle instanties. Een hele klus. Het zou zomaar kunnen dat je in het huis diverse gouden munten of gouden sieraden tegenkomt. Wanneer deze sieraden een sentimentele waarde voor je vertegenwoordig is het wellicht een goed idee om deze te behouden. Als dat niet het geval is, zal het voor de meeste mensen een idee zijn om het goud te verkopen. Ga jij jouw gouden munten verkopen?

Wat is goud waard? 

Als je goud gaat verkopen is het natuurlijk erg belangrijk om eerst te kijken naar de waarde van het goud. Bij sieraden gaat het hier vaak om de huidige goudprijs, maar bij gouden munten is er de kans dat de munten meer waard zijn dan de goudprijs. Sommige gouden munten hebben namelijk een verzamelwaarde. Ze kunnen heel erg zeldzaam zijn, waardoor ze een hogere waarde vertegenwoordigen in de verzamelmarkt dan de huidige goudprijs. Het komt weinig voor, maar toch is het wel belangrijk om wat research te doen. Je wilt natuurlijk wel een goede prijs voor je goud krijgen. 

Als je het goud gaat verkopen voor de goudprijs, ben je meestal aangewezen op goud inkopers. Dit zijn bedrijven die, vaak van consumenten, gouden sieraden inkopen. Ze taxeren het goud op basis van het gewicht en het karaat en doen vervolgens een bod voor de inkoop. Zorg wel dat je voorbereid bent en een globaal idee hebt van de prijs. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat je nooit de volledige goudprijs zult ontvangen bij een inkoper. De winst zit hem voor de verkoper in het verschil tussen de inkoop- en verkoopprijs. Het is natuurlijk logisch, maar wel goed om in gedachten te houden als je naar een inkoper gaat. 

Comments are closed.