Nieuw bedrijf gestart, neem deze stappen voor een goede online vindbaarheid

Als je pas een bedrijf gestart bent, dan ben je waarschijnlijk zeer enthousiast over wat er allemaal staat te gebeuren. Je wilt de nieuwe producten of diensten gaan aanbieden aan zoveel mogelijk mensen. Natuurlijk is het belangrijk om opdrachten en verkopen binnen te halen, maar daar is zeker een goede basis voor nodig. Online marketing is tegenwoordig misschien wel het belangrijkste.

Vrijwel iedereen is online actief, of je nu actief bent in een B2C markt of in een B2B markt, je kunt hier zeker nieuwe klanten uit gaan halen. Daarom is het belangrijk om een aantal stappen te ondernemen die cruciaal zijn als je een nieuw bedrijf gestart bent.

Als je het budget hebt, kun je ook overwegen om een professioneel bedrijf zoals Simply Rank deze stappen uit te laten voeren, maar in dit artikel nemen we door hoe je dit zelf kunt doen.

Aanmelden Google Maps

Voor ieder bedrijf is het van essentieel belang op google maps bedrijf toevoegen, zodat je daar vindbaar bent. Mensen die je bedrijf willen bezoeken maken tegenwoordig gebruik van Google maps en typen direct de naam van het bedrijf in. Als je niet bent aangemeld, kunnen ze je dus niet vinden. Niet bepaald een goede eerste indruk die je dan achterlaat bij potentiële klanten.

Daarnaast worden er in de normale zoekresultaten in Google ook vaak Google Maps vermeldingen getoond. Voornamelijk als men lokaal naar diensten op producten zoekt. Stel je bent een accountant in regio Amsterdam. Wanneer je bent toegevoegd op Google Maps, kun je ook gevonden worden in Google als mensen zoeken naar ‘accountant in Amsterdam’. Dat is interessant, want dit zijn namelijk de mensen die op zoek zijn naar jouw diensten. Dat kan je veel nieuwe klanten opleveren.

Social media

Ook kun je als nieuw bedrijf echt niet meer zonder accounts op de bekende social media sites. Inmiddels zijn er honderden, maar als je de grootste aanmaakt hebt je eigenlijk voldoende. De grootste zijn Facebook, Twitter & LinkedIn. Eventueel aan te vullen met Instagram & Snapchat. Als je er een middag voor gaat zitten heb je al deze accounts zo aangemaakt. Zorg er wel voor dat je de inloggegevens goed opslaat. Maar misschien nog wel het belangrijkste is dat je ook daadwerkelijk actief bent op deze social media platformen. Regelmatig updates plaatsen zorgt ervoor dat je een connectie opbouwt met je volgers.

Als je meer informatie wilt, kun je eens kijken bij SEO amsterdam Simply Rank, een specialist uit de regio.

Er zijn veel bureau’s die je overigens kunnen helpen met online marketing. Je kunt er ook voor kiezen om het allemaal zelf uit te zoeken, maar tegenwoordig komt er veel bij kijken. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om het aan professionals uit te besteden.

Comments are closed.